Klinik Hånd Om Dig

Har du snakket med dine fødder i dag?

Ofte tager vi vores fødder for givet, de bærer os rundt hele livet uden vi egentlig giver dem særlig meget opmærksomhed. Foden består af 26 knogler, 33 led og 24 muskler. En fantastisk og kompliseret konstruktion, der kan bære hele kroppen på en forholdsvis lille flade og afvikle vores gangfunktion.

Utallige ubalancer og generende tilstande i hele kroppen udspringer fra spændings mønster i fødderne. Årsagen kan være uhensigtsmæssigt fodtøj, skader efter ulykker og traume. En stiv fod, giver en stiv krop. Alle kroppens organer afspejles i fødderne. Flere meridianer har sine begyndelser i tæerne.
Det er med fødderne vi sætter vores aftryk her på jorden og ligeledes sætter jorden sit aftryk i vores fødder. En god kontakt til sine fødder samt bevidsthed om hvor og hvad du træder på, giver en stærk oplevelse af grounding og eksistens. Der er al mulig grund til at tage vare på dine fødder og passe godt på dem hele livet.

I disse dage oplever vi stor forandringer og indgriben i vores eksistens pga. Coronakrisen i hele verden. Behov for stabilitet og jordforbindelse, er værd at strøbe efter som aldrig før, for at være istand til at navigere i hverdagen og træffe de rigtige beslutninger. Da det på nuværende tidspunkt ikke er mulighed for behandling i klinikken, får du her nogle forslag til egenomsorg med fødderne i fokus. Ofte skal vi lige have en påmindelse om alt det gode vi faktisk er i stand til at gøre for os selv og hinanden uden forudsætninger som behandler mm.

Mange er i disse dage på ekstra gåture, som adspredelse i hverdagen. Et varmt fodbad i 10-15 min med 1 spsk. salt og evt 4-5 dråber æterisk olie i vandet virker i sig selv beroligende og afslappende. Blødgør huden, muskler og ligamenter. Med en god fodcreme/olie kan du fuldende din egenomsorg til dine fødder med en fodmassage. Måske møder du her ømme punkter og steder på fødderne. Steder der trænger til ekstra opmærksomhed. Det være sig både under fødderne og oven på foden. Glem ikke tæerne, du vil hurtig mærke den beroligende effekt og sikkert opdage flere smertepunkter, hvor flere relaterer sig til hovedet og ansigtet.

Når du masserer fødderne, er det en god idé du stryger mod hjertet, for derved at stimulerer lymfesystemet. Jeg håber du får lyst til at give dine fødder lidt opmærksomhed, måske der her åbner sig en helt ny verden og bevidsthed om dine smukke og stærke fødder.

Rigtig god fornøjelse og pas godt på hinanden og dig selv.

Kærlige tanker til dig og dine fødder.

Kirsten


Foråret er lige om hjørnet og luften fyldes med pollen og allergien blomstre hos rigtig mange mennesker. Måske er du én ud af ca halv million danskere der lider af pollenallergi og kender alt for godt generne der følger med høfeber og pollenallergi - tilstoppet næse, nysen, øjne der klør, svier og løber i vand - tilstoppede pande- og bihuler samt hoste - hovedepine, indre uro, søvnbesvær, træthed - et slidt nervesystem og immunforsvar der arbejder på højtryk og alle slimhinder i luftvejsystemet er påvirket imens du går rundt og har følelsen af at være lukket inde i en bobbel, der får hverdagen til at føles uoverkommelig.

Sådan behøver det ikke at blive for dig. Dels er der hjælp at få gennem behandlig med akupunktur kombineret med klangmassage, akupressur på få punkter, du selv kan udfører og dels kan du selv med en lille indsats være med til at ændre tilstanden og dæmpe de fleste gener.

Kosttilskud særligt C-vitamin fungere som naturligt antihistamin i høje dosis kombineret med Calcium og Magnesium, B-5-vitamin sammen med øvrige b-vitaminer til styrkelse af binyrerenes funktion. Homøopatisk middel i form af Hørron. Mælkesyrebaterier genopretter en sund tarmflora, mangel på samme har stor indflydelse på immunforsvaret. Fra dag til dag kan du med indtag af mælkesyrebakterier påvirke dit immunforsvar.

Undgå såvidt muligt mælkeprodukter, de gør dig intet godt og har du komælk som en del af din kost så få det skiftet ud med alternativer. Komælksprodukter er slimdannende og det har din krop ikke brug.

Her i klinikken er efterhånden mange klienter blevet hjulpet til et bedre liv med allergi og høfeber, både i akutte tilstande og som forebyggelse - der er også hjælp til dig - hvis vi arbejder sammen.

Bedste forårshilsner Kirsten
www.klinikhaandomdig.dk


Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk